fbpx

Αυτές ήταν οι top αναζητήσεις των Κυπρίων & Ελλήνων στην Google για το 2023!

Ακόμη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και αυτές οι μέρες αποτελούν το κατάλληλο timing για να θυμηθείς όλα όσα έκανες το 2023, να κρατήσεις τις όμορφες στιγμές και να αφήσεις πίσω σου όλα τα bad moments.

Όσο εσύ, λοιπόν, προσπαθείς να σκεφτείς, να θυμηθείς, να αναπολήσεις… ή και να ξεχάσεις (#oops) όσα έκανες φέτος… η Google επέστρεψε με το “Year in Search 2023” για να μας παρουσιάσει τι γκουγκλάραμε περισσότερο τη φετινή χρονιά!

Δες πιο κάτω τις top αναζητήσεις των Κυπρίων & Ελλήνων το 2023:

1
Οι αναζητήσεις των Κυπρίων

Facebook.com/Instagram.com/canva.com

Παρόλο που η Google -για ακόμη μια χρονιά- δεν συμπεριέλαβε την Κύπρο στη λίστα με τις χώρες για το “Year in Search” (thanks Google για το χέσιμ@), εμείς κάναμε την έρευνά μας και σου παρουσιάζουμε τις top αναζητήσεις που έκαναν οι Κύπριοι για το 2023.

Τα top θέματα που έψαξαν οι Κύπριοι γενικά είναι:

  1. Cyprus
  2. Translate
  3. Google
  4. Weather
  5. YouTube

Ενώ τα δημοφιλέστερα θέματα (που αυξήθηκε η αναζήτησή τους φέτος) είναι:

  1. chat gpt
  2. chatgpt
  3. sun doviz
  4. selçuksports
  5. sun döviz

Ok… Ίσως να σου φαίνονται λίγο περίεργες οι πιο πάνω αναζητήσεις γι’ αυτό σου μαζέψαμε και μερικά google-αρίσματα που βρέθηκαν πιο κάτω στη λίστα: Πρακτορείο ΟΠΑΠ, Netflix, Earthquake, Skroutz.gr, canva, Παναθηναϊκός, cyprus airways, youtube. Δες περισσότερα εδώ!

2
Οι αναζητήσεις των Ελλήνων

ew.com

Φέτος η Google παρουσίασε τις top αναζητήσεις των Ελλήνων μέσα από 6 διαφορετικές κατηγορίες και κάπου εδώ να κάνουμε ένα μικρό reminder ότι η Google κάθε χρόνο αλλάζει κάποιες από αυτές τις κατηγορίες, ενώ άλλες συνεχίζει να τις περιλαμβάνει.

Πρόσωπα:

  1. Sin Boy
  2. Στέφανος Κασελάκης
  3. Οδυσσέας Σταμούλης
  4. Αλέξης Γεωργούλης
  5. Χάρης Δούκας
  6. Κώστας Σλούκας
  7. Νίκος Κοκλώνης
  8. Andrew Tate
  9. Δήμητρα Βαμβακούση
  10. Έφη Αχτσιόγλου

Εκλιπούσες Διασημότητες:

  1. Matthew Perry
  2. Μαριάννα Βαρδινογιάννη
  3. Κάτια Νικολαΐδου
  4. Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος
  5. Αίας Μανθόπουλος
  6. Μαίρη Χρονοπούλου
  7. Λιζέτα Νικολάου
  8. Tina Turner
  9. Ken Block
  10. Γιάννης Φλωρινιώτης

Όπως μπορείς να δεις το πρόσωπο που απασχόλησε περισσότερο τους Έλληνες φέτος ήταν ο Sin Boy, κάτι που δεν μας προκαλεί και μεγάλη έκπληξη, αφού τον περασμένο Φεβράρη έκανε τον γύρο του διαδυκτίου μια είδηση που υποστήριζε πως ο γνωστός τράπερ ήταν νεκρός… Κάτι που όπως υποψιαστήκαμε δεν ήταν τίποτα άλλο, πάρα από ακόμα ένα διαφημιστικό του κόλπο!

Δυστυχώς, από το 2023 δεν έλειπαν και τα θλιβερά γεγονότα. Ο πρόσφατος χαμός του αγαπημένου ηθοποιού Matthew Perry (Chandler) έγινε αφορμή για να γκουγκλάρουν οι Έλληνες το όνομα του αρκετές φορές, ενώ τη φετινή χρονιά, έφυγαν από τη ζωή και σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες, όπως η ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου.

Βέβαια, το πιο τραγικό γεγονός της χρονιάς ήταν η έναρξη ενός ακόμα πολέμου, αυτή τη φορά ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ, αναζήτηση που βρέθηκε ανάμεσα στις δημοφιλέστερες της κατηγορίας «Γιατί»

Γιατί:

  1. ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου
  2. πετάμε χαρταετό
  3. δακρύζουν τα μάτια
  4. γίνεται πόλεμος στο Ισραήλ
  5. είναι μαύρα τα βουνά
  6. νυστάζω συνέχεια
  7. καθυστερεί η περίοδος μου
  8. μουδιάζουν τα δάχτυλα των χεριών
  9. νηστεύουμε
  10. στεγνώνει το στόμα μου

Εννοείται πως όλοι καταφεύγουμε στη Google για διάφορα ερωτήματα που μας απασχολούν, από το πιο απλό / χαζό μέχρι το πιο σοβαρό, όμως, θα ήθελα πολύ να μάθω (φαντάζομαι κι εσύ) τι απαντά η μηχανή αναζήτησης στο No6! Μπορείς να δεις όλες τις κατηγορίες εδώ!

3
Global vs Greece

trends.google.com

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα πρόσωπα που απασχόλησαν το παγκόσμιο σε σχέση με αυτά που απασχόλησαν την Ελλάδα… διαφέρουν αρκέτα.

Απ’ ότι φαίνεται ο χώρος του ποδοσφαίρου είχε την «τιμιτική» του στη λίστα με τις top παγκόσμιες αναζητήσεις, αφού στη λίστα βλέπουμε δύο παίκτες του american football (No1 & No5) και τον δημοφιλή «άσσο» της Paris Saint-Germain (No4)…

Ανάμεσα τους και ο πρώην ποδοσφαιριστής και super star, David Beckham, κάτι που περιμέναμε μετά από την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του στο Netflix!

Εσύ έψαξες κάτι από αυτά στην Google μέσα στο 2023; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending