fbpx

Οι 5 τελευταίοι Κύπριοι πρώτοι σκόρερ μέχρι σήμερα!

Τα τελευταία χρόνια, όπως και φέτος, στον πίνακα των σκόρερ, κυριαρχούν οι ξένοι ποδοσφαιριστές. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως σαν πρωτάθλημα πάνε 14 χρόνια να αναδείξουμε Κύπριο πρώτο σκόρερ!

Είναι γενικά ένας τομέας του ποδοσφαίρου μας, ο Κύπριος επιθετικός που τα τελευταία (αρκετά) χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, με μερικές φωτεινές εξαιρέσεις.

Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψη, ψάξαμε λίγο και βρήκαμε ποιοι είναι οι τελευταίοι Κύπριοι επιθετικοί που κατέκτησαν το Χρυσό Παπούτσι, κερδίζοντας στην άτυπη αυτή μάχη τους ξένους και σου τους παρουσιάζουμε!

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

 

1
Μάριος Νεοφύτου

Ο τελευταίος Κύπριος πρώτος σκόρερ μέχρι σήμερα είναι ο Λεμεσιανός επιθετικός από το μακρινό 2003. Την συγκεκριμένη χρονιά έκανε παπάδες στην κυριολεξία με την φανέλα της Ανόρθωσης αφού δεν θα ήταν υπερβολή πως είχε το άγγιγμα του Μίδα!

Φάουλ, κεφαλιές, σουτ και πέναλτι περιελάμβανε το ρεπερτόριο του 43χρονου σήμερα πρώην επιθετικού που βγήκε κερδισμένος στη μάχη για το χρυσό παπούτσι με τον Rainer Rauffmann. 32 τέρματα σημείωσε ο Γερμανός, 33 ο Νεοφύτου σε μια τιτανομαχία που κρίθηκε, στην κυριολεξία την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος!

2
Μιχάλης Κωνσταντίνου

Ο “Μιχαλάκης” πριν ξενιτευτεί και αγωνιστεί στο ψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα, είχε φροντίσει να δώσει διαπιστευτήρια μεγάλου σκόρερ από τα 19 του μόλις χρόνια!

Στρατιώτης ακόμα, κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι σκοράροντας 17 τέρματα την περίοδο 1996-97 βοηθώντας το Παραλίμνι να τερματίσει στην 7η θέση. Ήταν η χρονιά που “κέρδισε” την μεταγραφή του στην Ελλάδα και τον Ηρακλή και ενώ σφάζονταν στα πόδια του Απόλλωνας, Ανόρθωση και Ομόνοια.

Μετά τον Ηρακλή ο αρχισκόρερ της Εθνικής μας αγωνίστηκε σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό όπου έζησε μεγάλες στιγμές και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη πριν επιστρέψει στην Κύπρο για την Ομόνοια. Πέρασε και από Ανόρθωση και ΑΕΛ όπου και τερμάτισε την καριέρα του.

3
Πάμπης Ανδρέου

Άλλος ένας μεγάλος Κύπριος σκόρερ ήταν και ο Πάμπης Αντρέου που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ την περίοδο 1994-95. Ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία της Νέας Σαλαμίνας (τερμάτισε 3η) και ο 27χρονος, τότε, Πάμπης ήταν ένας από τους κύριους λόγους αυτής της καλής πορείας με τα 25 του τέρματα.

Ο μέσος που αγωνιζόταν και ως επιθετικός, γέννημα – θρέμμα της βαρωσιώτικης ομάδας, αγωνίστηκε επίσης στην Ανόρθωση για 2 χρόνια αλλά καμία άλλη χρονιά δεν ήταν τόσο επιτυχημένη προσωπικά όσο η περίοδος 1994-95!

4
Πανίκος Ξιούρουππας

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ερμή, αγωνίστηκε επίσης σε ΑΕΚ και Ανόρθωση και με τα τέρματα του χάρισε βαθμούς και νίκες. Πουθενά όμως δεν έζησε τις στιγμές που έζησε στην Ομόνοια όπου και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.

Ο λόγος φυσικά για τον Πανίκο Ξιούρουππα που ανάμεσα στα πρωταθλήματα και τα κύπελλα που κέρδισε ξεχωρίζει και το Χρυσό Παπούτσι με το τριφύλλι στο στήθος την περίοδο 1990-91. Την συγκεκριμένη περίοδο, ο “Ξίουρου” μοιράστηκε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με τον Besirovic του Απόλλωνα σκοράροντας από 19 τέρματα.

5
Τάσος Ζουβάνης

Την περίοδο 1987-88 το Παραλίμνι τερμάτισε στην 4η θέση. Μεγάλο ρόλο στην εξαιρετική πορεία των βυσσινί έπαιξε και ο Τάσος Ζουβάνη, “ο Τάσος του Παραλιμνιού” όπως τον ξέρουν οι παλαιότεροι, με τα 23 τέρματα του κέρδισε και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Ο Ζουβάνης, γέννημα – θρέμμα της Ένωσης, ήταν μια από εκείνες τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που αδικήθηκαν από την εποχή που έπαιζαν αφού αν έπαιζε σήμερα θα μπορούσε άνετα να κέρδιζε μεταγραφή στο εξωτερικό.

Πάντως ακόμα και τότε,την δεκαετία του ’80 δέχτηκε κρούσεις από την Paris Saint Germain και την Monaco με την μεταγραφή στο εξωτερικό όμως να μην πραγματοποιείται ποτέ.

Δεν παύει όμως από το να ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που είδαμε ποτέ στα κυπριακά γήπεδα από μια επαρχία που φημίζεται για τα πολλά ποδοσφαιρικά ταλέντα που ανέδειξε!

Εσύ θυμάσαι τους πιο πάνω αρχισκόρερ; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending