fbpx

Γνώρισε τον φοιτητή – ραλίστα Παναγιώτη Ξενοφώντος!

Η ενασχόληση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Κύπρο είναι ένα στοίχημα που πολλοί το παίρνουν πάντα με δική τους ευθύνη.

Τα έξοδα και τα ρίσκα είναι πολλά αλλά είναι και αυτοί που δεν υπολογίζουν τίποτα και ακολουθούν τα όνειρα τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο Παναγιώτης Ξενοφώντος που συμμετείχε και στο πρόσφατο Rally Κύπρος 2017!

Παναγιώτη, πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου.

Είμαι ο Παναγιώτης Ξενοφώντος 23 χρονών και κατάγομαι από την περιοχή της Σολέας (Φλάσου, Κατύδατα) αλλά μένουμε με την οικογένεια Λακατάμεια. Είμαι 4ετής φοιτητής στον κλάδο ΜΜΚ (Μηχανολόγος Μηχανικός και Κατασκευαστικής).

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό;

Ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ηλικία 17 χρονών (μιλώ στον πληθυντικό καθώς συνοδηγός μου είναι ο πατέρας μου όπου και ξεκινήσαμε μαζί), αρχικά όχι για να κάνουμε πρωταθλητισμό αλλά για το κέφι μας.

Οι περιστάσεις ήρθαν έτσι που από τότε ασχολούμαστε ενεργά και λαμβάνουμε μέρος στο πρωτάθλημα της Κύπρου.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες στην ενασχόληση σου με το ράλι;

Η μεγαλύτερη δυσκολία σε ένα αρκετά πολυέξοδο άθλημα σαν το ράλι είναι η εύρεση χορηγών καθώς σε ένα μικρό νησί όπου προβολή παίρνει μόνο το ποδόσφαιρο και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μένει στην απ’ έξω είναι πιο δύσκολο να προσελκύσεις σπόνσορες.

Παρ’ όλα αυτά έχουμε τους ανθρώπους που μας χορηγούν από την αρχή της πορείας μας και τους ευχαριστούμε.

Ποια είναι τα οφέλη που σου προσφέρει το άθλημα αυτό;

Σίγουρα το ράλι μπορεί να σου προσφέρει πολλά οφέλη. Είναι ένα άθλημα στο οποίο ζεις στο όριο και σε καμία στιγμή δεν θα σταματήσει να ανεβαίνει η αδρεναλίνη.

“Καλείσαι να δουλεύεις μυαλό χέρια πόδια την ίδια στιγμή καθώς η μια στροφή έρχεται μετά την άλλη και πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα ανά πασά στιγμή.”

Επίσης έρχεσαι σε επαφή με πολύ κόσμο όπως και με ξένους αθλητές και πράγματι το κλίμα μεταξύ αθλητών και θεατών του ράλι είναι αρκετά θερμό καθώς όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος.

Ποια είναι η μεγαλύτερη σου επιτυχία μέχρι σήμερα;

Χωρίς πολλή σκέψη θα έλεγα ότι η μεγαλύτερη μας επιτυχία σε μεμονωμένο αγώνα ήταν το Cyprus Rally που μας πέρασε.

Ένας αγώνας όπου έρχονται αθλητές από όλο τον κόσμο και ίσως ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα που γίνονται. Υπάρχει προβολή της Κύπρου ανά το παγκόσμιο μέσω του αγώνα αυτού μιας και την προβολή του αναλαμβάνει το Eurosport.

Στον αγώνα αυτό καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση στην δικίνητη κατηγορία κερδίζοντας παράλληλα και αυτοκίνητα από ψηλότερες κατηγορίες το οποίο μας κάνει εμάς πολύ χαρούμενους.

Ο λόγος είναι ότι τρέχαμε με ένα “υποδεέστερο” αυτοκίνητο από τα υπόλοιπα και αυτό μας βρίσκει πολύ ικανοποιημένους με το αποτέλεσμα και παράλληλα πολύ ευχαριστημένους που δικαιώσαμε τους κόπους της ομάδας μας που με πολύ κόπο προετοιμάζει πάντα το αυτοκίνητο.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο-στόχος όσο αφορά το άθλημα;

Μεγαλύτερος μας στόχος είναι καταρχάς να διατηρήσουμε την μέχρι τώρα πορεία μας αφού είμαστε πρωταθλητές κατηγορίας τα τελευταία 3 χρόνια και το μεγαλύτερο όνειρο να καταφέρουμε στο μέλλον να τρέξουμε με ένα πιο δυνατό – τετρακίνητο αμάξι ούτως ώστε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και σε αυτή την κατηγορία.

Τι θα ήθελες να αλλάξει προς το καλύτερο στο άθλημα σου και τι πιστεύεις πως θα έπρεπε να γίνει για να επιτευχθεί αυτό;

Πιστεύω ότι το άθλημα του ράλι στην Κύπρο χρειάζεται περισσότερη προβολή αφού υπάρχει αρκετός κόσμος που αγαπά την ταχύτητα και τα αυτοκίνητα αλλά οι αρμόδιοι και οι φορείς δεν φέρνουν εις γνώσει του κόσμου τους αγώνες.

Οπόταν αν θα άλλαζα κάτι θα προσπαθούσα να κάνω πιο γνωστό προς τον κόσμο της Κύπρου το άθλημα!

Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Ξενοφώντος για τη συνέντευξη και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending