fbpx

Οι 5+1 μεγαλύτερες μεταγραφικές “πατάτες” στο φετινό πρωτάθλημα!

Δεδομένα το πρωτάθλημα 2017-18 μας πρόσφερε πολλές στιγμές να θυμόμαστε. Πρωταγωνιστές αυτών των στιγμών ήταν χωρίς αμφιβολία οι ποδοσφαιριστές των ομάδων μας.

Άλλοι ήρθαν και εντυπωσίασαν (βλέπε Pranjic), άλλοι μάλλον αδιάφορους μας άφησαν, ενώ υπήρξε και εκείνη η ξεχωριστή κατηγορία ποδοσφαιριστών που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι με ψηλές προσδοκίες και απογοήτευσαν.

Αυτή την τελευταία κατηγορία είναι που παρουσιάζω πιο κάτω, τουλάχιστον 5+1 από αυτούς!

Δες, λοιπόν, παρακάτω, 5+1 μεταγραφικές πατάτες που είδαμε στο φετινό πρωτάθλημα:

 

1
Piet Velthuizen

Δεν γίνεται να μιλήσεις για απογοητεύσεις στο φετινό πρωτάθλημα και να μην καταλαμβάνει ξεχωριστή θέση ο Ολλανδός τερματοφύλακας που φόρεσε για μια 5μηνία τη φανέλα της Ομόνοιας.

Η απόκτηση του Velthuizen ανακοινώθηκε στις 17 Ιουλίου και αφού Πάμπος Χριστοδούλου και διοίκηση της Ομόνοιας τον περίμεναν αρκετό καιρό.

Πρόλαβε να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι 8 φορές με τις εμφανίσεις του να χαρακτηρίζονται από αστάθεια και γκέλες.

Η εικόνα του Πάμπου Χριστοδούλου να τα βάζει με τον Βέλγο μετά το λάθος του τελευταίου στον αγώνα με την Ανόρθωση για τη 10η αγωνιστική είναι χαρακτηριστική. Στις 18 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε η αποδέσμευση του.

2
Ibrahim Sissoko

Θυμάσαι το μίνι σήριαλ που εκτυλίχθηκε το καλοκαίρι για χάρη του Ιβοριανού εξτρέμ; Ήταν η πρώτη ανακοίνωση μεταγραφής για την Ανόρθωση στις 5 Ιουνίου, αλλά τελικά ένα πρόβλημα που έδειξαν οι εξετάσεις του Sissoko “έκοψε” την μεταγραφή με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού να καταλήγει στη Δόξα.

Τελικά, ο Ibrahim Sissoko, που θεωρήθηκε και ήταν υπέρβαση για την ομάδα της Κατωκοπιάς, αγωνίστηκε με τη φανέλα της προσφυγικής ομάδας 19 φορές (13 ως βασικός).

Δεν πρόσφερε κάτι ουσιαστικό και αποχώρησε μετά από προσωπική του επιθυμία τις τελευταίες μέρες του Μάρτη!

3
Banel Nicolita

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε στην Κύπρο ως σημαντικό όνομα, με παρουσία ανάμεσα σε άλλες στην Saint Etienne, αλλά και στο Euro 2008 με την εθνική Ρουμανίας ήταν και ο Ρουμάνος πρώην χαφ του Άρη.

Ο Banel Nicolita κάθε άλλο παρά δικαίωσε τις περγαμηνές που κουβαλούσε, δεν βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα της Λεμεσού (μόλις 12 συμμετοχές έγραψε και 888 αγωνιστικά λεπτά) και έφυγε για την πατρίδα του τον Γεννάρη.

4
Agustin Farias

Ο Agustin Farias δεν ήταν από εκείνες τις μεταγραφές που έκαναν θόρυβο το περασμένο καλοκαίρι. Ήρθε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ για να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση στο κέντρο των γαλαζοκιτρίνων και να δώσει βοήθειες κυρίως στον Nuno Morais.

Δεν μπήκε όμως ποτέ στο πετσί της ομάδας της Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να μην κερδίσει την εμπιστοσύνη ούτε του Mario Been, ούτε του Γιώργου Δώνη, αλλά ούτε και του Bruno Baltazar.

Ο 30χρονος Αργεντινός έπαιξε μόλις 11 φορές (7 ως βασικός), σκοράροντας πάντως ένα τέρμα στο 7-1 του ΑΠΟΕΛ απέναντι στον Εθνικό Άχνας για την 23η αγωνιστική.

5
Aboubacar Camara

Περίεργη περίπτωση ήταν ο Aboubacar Camara φέτος! Στα φιλικά προετοιμασίας της Ανόρθωσης εντυπωσίασε με την απόδοση του, δημιουργώντας προσδοκίες στους φίλους της Κυρίας.

Η συνέχεια στο πρωτάθλημα όμως ήταν μάλλον απογοητευτική. Ο 23χρονος επιθετικός από τη Γουινέα σκόραρε μόλις 6 φορές σε 24 συμμετοχές (τα 3 από αυτά εναντίον του Ολυμπιακού), ενώ σε αρκετά παιχνίδια ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής με τις ευκαιρίες που έχανε.

Δεν είναι τυχαίο που με τον ερχομό του Michal Duris, ο Camara έχασε τη θέση του στην εντεκάδα, με τον τραυματισμό του στα μέσα Μαρτίου να σημαίνει και το τέλος της σεζόν για αυτόν!

6
Nicolas Martinez

Δεν ήταν τόσο άσχημη η χρονιά για τον Nico Martinez, αλλά μας συνήθισε αλλιώς κατά την παρουσία του στην Ανόρθωση και τον Παναιτωλικό.

Ο 30χρονος Αργεντινός επιτελικός χαφ, ήρθε στον Απόλλωνα ως δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού για να αποτελέσει το δίδυμο των δεκαριών στους γαλάζιους μαζί με τον Alex da Silva.

Ενώ στο ξεκίνημα της περιόδου έδειχνε πως μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο, σκοράροντας μάλιστα 4 τέρματα μέχρι τον Δεκέμβρη, από τα τέλη Ιανουαρίου (και αφού αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού) μέχρι σήμερα δείχνει να ψάχνεται.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ο Σωφρόνης Αυγουστή χρησιμοποίησε τον Φώτη Παπουλή ως επιτελικό μέσο αρκετές φορές.

Ποιος παίχτης ήταν για ‘σένα η μεγαλύτερη απογοήτευση του φετινού πρωταθλήματος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending