fbpx

Κι όμως… Το 1ο plant-based laptop είναι γεγονός & δεν θα πιστεύεις πώς κατασκευάζεται!

Σίγουρα θα έχεις ξανακούσει τον όρο “plant-based”. Χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει κάποια vegan τροφή… π.χ. ένα plant-based burger!

Αυτό που -ίσως- να μην γνώριζες μέχρι στιγμής είναι πως η LENOVO φέρνει τον πρώτο plant-based φορητό υπολογιστή. Ναι σωστά διάβασες. Το 1ο plant-based laptop είναι γεγονός!

Το νέο laptop είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν το vegan lifestyle, αφού το ThinkPad Z13 Gen 2 -όπως ονομάζεται- είναι εν μέρει κατασκευασμένο από υφασμένες ίνες λιναριού, καθώς και από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

techadvisor.com/Dominic Preston / Foundry

Όπως αποκαλύπτει η LENOVO, το κάλυμμα του ThinkPad Z13 Gen2 έχει μια εντυπωσιακή υφαντή υφή από λινό ύφασμα που το κάνει να ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα laptops, που κατασκευάζονται συνήθως από αλουμίνιο ή/και πλαστικό.

Ενώ υποστηρίζει πως το λινό υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του laptop «είναι κατασκευασμένο από 100% γεωργικό προϊόν που συλλέγονται με τη συγκομιδή ινών φυτών λιναριού». Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια να αναπτυχθούν νέα προϊόντα τεχνολογίας από πιο φυσικά ή ανακυκλωμένα υλικά στον εξοπλισμό τους.

Οι προδιαγραφές του ThinkPad Z13 Gen2
liliputing.com

Το νέο laptop είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή σειράς AMD Ryzen 7000 και γραφικά της σειράς AMD Radeon 700M. Μπορεί να διαμορφωθεί με έως και 64GB μνήμης RAM και μέχρι 2TB αποθήκευσης SSD.

Σχεδιασμένο για επαγγελματίες χρήστες, ο φορητός υπολογιστής διαθέτει επίσης κάμερα Full HD και Dolby Voice που ενεργοποιούνται μέσω της φωνής σου.

Υπάρχει επίσης και η έκδοση 16 ιντσών, το ThinkPad Z16 Gen 2, αλλά αυτό το laptop δεν έχει το κάλυμμα από λινάρι. Άρα δεν είναι plant-based.

engadget.com/Sam Rutherford

Οι δύο φορητοί υπολογιστές αποτελούν μέρος μιας σειράς συσκευών που παρουσίασε πρόσφατα η Lenovo στην έκθεση Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Το νέο plant-based laptop, ThinkPad Z13 Gen 2, αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2023 (τον Ιούλιο) και η τιμή του θα ξεκινά από €1.649, ενώ το Z16 Gen 2 θα ξεκινά από €2.249 (τον Αύγουστο).

Εσύ θα ήθελες να πάρεις το νέο plant-based laptop;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending