fbpx

Εσύ πότε πάεις έφεδρος είπαμε; Τα είδη εφέδρων που θα συναντήσεις σίουρα στην Κύπρο!

Αγαπητέ μου φίλε, ναι ξέρω, το θέμα πονεί σε. Όπως με πονεί και εμένα και πολλούς άλλους!

Πάντα επίκαιρο μιας και έλαβα και εγώ το μηνυματούι ότι παρουσιάζομαι έφεδρος σε λίες μέρες!

Τραζίκ, όπως λαλεί και η γιαγιά μου στο χωρκό!

 

Πάμε να δούμε τα διαφορετικά είδη εφέδρων που μπορείς να συναντήσεις. Μεν μου πεις ότι εν είσαι μέσα!

 

1
Ο τύπος «όποτε πάω στρατό είμαι άρρωστος»

Ναι, ο στερεοτυπικός παρέας σου, που τον πιάνετε τηλέφωνο την προηγούμενη νύχτα και λαλεί σου:

«Ναι φιλούι μου πάω και εγώ αύριο μέσα, εν να περάσουμε πόμπα την νύχτα μέσα στα βουνά».

Κλείεις το τηλέφωνο, πέφτεις άνεννοιας, ξυπνάς, πάεις στην συγκέντρωση, αιτείται γιατρό, και δεν τον ξαναβλέπεις! Ναι μετά βρίσκεις τον, σπάζεις τον που το ξύλο και λαλείς του:

«Τωρά ναι, σίουρα θέλεις γιατρό!»

2
Ο τύπος «πάω στο κλαμπ – στρατός»

Ο παρέας που αν δεν βάλει λλίο πηλό ή λίο τζελούι εν πάει στρατό. Λογικά η παραλλαγή του εν στενημένη που κάτω και τα άρβυλα του εν τα περσινά CAT που εν τα φορεί στο κλαμπ πλέον. Πάει στο στρατό, θυμίζει λίο του Ράμπο, αφού η κόμμωση του εν χαλά με τίποτε, αλλά προσέχει το παραμικρό. Δεν κάμνει πολλές κινήσεις, αφού θα πρέπει να φκάλει ούλλη την νύχτα χωρίς να χαλάσει το μαλλίν! Προσέχετε, μεν είσαστε πολλά κοντά του, γιατί οι σέλφι σίουρα εν λείπουν! #tonstratomoumesa #atthearmy #nature #toughman

3
Ο τύπος «ο στρατός εν καλή ευκαιρία για γυμναστική»

Μετά που τες ατέλειωτες ώρες μέσα στο γυμναστήριο, πλέον μπορεί να πάει στρατό και να τον φοούνται ακόμα και οι μόνιμοι. Ξεχωρίζει γιατί κρατά παγουρίνο μαζί του (γιατί τζιαμέ φυλάει την πρωτεΐνη του) και ψάχνει διακαώς να έβρει κοτόπουλο να φάει. Δεν συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο, αλλά στην έσχατη τρώει τόνο της υπηρεσίας. Ό,τι έβρει μπροστά του θυμίζει του το γυμναστήριο, ενώ δεν θα τον ακούσεις να μιλά πολλά. Ούτε καν για το γυμναστήριο! Άμαν εν μιλά, εν του μιλούν, έτσι γλυτώνει τις διάφορες ασκήσεις και αναφορές!

4
Ο τύπος «στρατός – φωθκιά – τζίζι μίζι»

Πιάνει σε μια μέρα πριν για να δει τι θα φάτε την νύχτα. Ετοιμάζει σχέδια δράσης, αφού παραγγέλνει λουκάνικα που το χωρκό για να φέρει. Μόλις πάει πιάνει τοπούι, βρίσκει ξύλα και προσπαθεί να πείσει τον διοικητή πως εν για να βράζει τη νύχτα (τάχα). Μόλις πέσει το σούρουπο φκάλει πάνω λουκάνικα, παστουρμάες… Θωρεί πως αποτυγχάνει το σχέδιο του, γιατί εν μπορεί να κοντέψει της φωθκιάς και παραγγέλνει με τους υπόλοιπους, αφού τρώει μισοψημένα τα άλλα που έφερε.

 

Δες: Η μείωση της στρατιωτικής θητείας: Πώς αντέδρασαν 5 κατηγορίες Κυπραίων!

5
Ο τύπος που θα έπρεπε να είναι μόνιμος

Υπάρχουν, και είναι πολλοί. Ετέλειωσε δόκιμος, λοχίας ή ακόμα και οπλίτης. Είναι ένας απλός πολίτης, αλλά μόλις πατήσει στο στρατόπεδο παίρνει μορφή μόνιμου. Θέλει σεβασμό και να τον ακούουν όλοι. Από τους 20χρονους μέχρι και τους 40χρονους. Κάτι τέτοιο εν αδύνατο, αλλά προσπαθεί με νύχια και με δόντια. Τη μέρα που θα φύετε, θα σου πει:

«Εν τζιαι κόφτει με ρε πελλέ μου, αλλά αφού έχουμε τζιαι ένα αξίωμα».

6
Ο «γυρίλλας»

Είτε στρατό, είτε έφεδρο, πάντα θα είναι γυρίλλας άμαν αφορά την Εθνική Φρουρά. Μεν του μιλάτε πολλά, μπορεί να σας ακκάσει. Θα τον καταλάβετε από την κουρελιασμένη παραλλαγή και το καπελλί που θυμίζει τη Λωρίδα της Γάζας! Μινείσκει ούλλη νύχτα ξύπνιος δίπλα που την φωθκιά, γιατί δήθεν έχει οικολογική συνείδηση, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορεί να κοιμηθεί γιατί εγύρισε του!

Βασικά για να τα συνοψίσουμε: Όποιος και να είσαι, πάεις το πρωί, μιλάς ούλλη μέρα για τη δουλειά σου, τη ζωή σου, αναλύεις και λύνεις 2 φορές το Κυπριακό, αναλύεις τον στρατό, το πρόβλημα την ύδρευσης, την παγκοσμιοποίηση, τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, την διαχώριση της Τσεχοσλοβακίας και άλλα πολλά. Ρωτούν σε την άλλη μέρα τι έκαμνες και λαλείς

«Αΐστε με α! Εν ξαναπάω που να φακκάτε χαμέ».

Του χρόνου είσαι στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα, με την ίδια εμφάνιση! 

 

Και μια φώτο bonus για το πώς θα ήθελες να είναι ο στρατός!

final

Καλές εφεδρίες!

 

Δες επίσης: Η μετάβαση από το στρατό στο πανεπιστήμιο (αλα κυπριακά)!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending